HAKKIMIZDA

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı, 2 Profesör, 3 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Programımızda lisans düzeyinde 1. öğretim olmak üzere yaklaşık 250 öğrenci bulunmaktadır. Lisans programının temel amacı; ortaokul seviyesinde görev alacak Sosyal Bilgiler Öğretmen adaylarına alanları ve öğretmenlik formasyonu ile ilgili temel bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır.

Öğrencilerimiz, Öğretmenlik Uygulaması I ve II dersleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ortaokullarda öğretmenlik mesleğine yönelik uygulamalar yapmaktadırlar.

Mezunlarımız Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak ortaokul düzeyinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında görev alabilmektedirler. Ayrıca Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilgiler Eğitimi Bilim Dalı programı kapsamında yüksek lisans ve doktora eğitimine devam edebilmektedirler.