Ana Sayfa
Duyurular
2023-2024 Bahar Yarıyılı Derse Yazılma İşlemleri Hk.

2023-2024 Bahar Yarıyılı Derse Yazılma İşlemleri Hk.

Değerli arkadaşlar,

2023-2024 Bahar Yarıyılı derse yazılma işlemleri 5-6-7 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Derse yazılma tarihlerinde aşağıda yazılı olan maddelere dikkat etmeniz önerilmektedir.

*Birinci sınıf öğrencileri için seçmeli ders olmadığından öğrencilerimiz derse yazılma ekranında gördükleri dersleri seçip danışman onayına gönderebilirler.

*İkinci sınıf öğrencileri için "SBE 007 SB'DE YEREL-ÇOCUK OYUNLARI " ve "SBE 010 SB'DE TARİHSEL KANIT, YEREL VE SÖZLÜ TARİH'' 

*Üçüncü sınıf öğrencileri için "SBE 006 SOSYAL BİLGİLER DERS KİTABI İNCELEMESİ" ve "SBE 005 SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ" dersleri,

*Dördüncü sınıf öğrencileri için "SBE 014 KITALAR COĞRAFYASI" ve SBE 016 YENİÇAĞDA OSMANLI DEVLETİ'NİN BALKAN POLİTİKASI dersleri alan seçmeli ders olarak seçilebilecek şekilde planlanmıştır.

*Daha önceki dönemlerde herhangi bir alan seçmeli dersinden başarısız olan veya bir üstteki dönemin alan seçmeli dersini de almak isteyen öğrencilerimiz çakışma olmayan bir tane daha "Alan Seçmeli" ders seçebilirler.

*Öğretmenlik Uygulaması II derslerinin uygulama saatleri de olduğundan diğer derslerle çakışmaması adına bu dersler farklı saatlere konulmuştur. Bu dersleri alan öğrencilerimiz dersin hangi gün ve saatte gerçekleştirileceği hususunda dersin hocası ile iletişime geçebilirler.

*Ders seçimi sırasında *EFG 007 İnsan Hakları ve Demokrasi Eğitimi, EBB 017 Müze Eğitimi, EBB 014 Karakter ve Değer Eğitimi EFG 011 Medya Okuryazarlığı, EBB 027 Gelecek Okuryazarlığı ve Eğitimi dersleri programımızda bulunan dersler ile içerik olarak benzediğinden seçilmemesine dikkat edilmelidir. 

*Fakülte seçmeli derslerde çakışma olması durumunda ikinci öğretim derslerinden de seçim yapılabilir.

*Herhangi bir zorunlu dersten başarısız olmuş olan öğrenciler farklı programlardaki aynı dersi alabilir. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için dönemin başladığı hafta farklı bölümden ders alma formunu doldurup bölüm sekreterliğine teslim edilmelidir.

*Çift Anadal Programı (ÇAP) ve Yan Dal Programı öğrencilerimiz, diğer bölümlerden alacakları dersler için ilgili programın ders programını kontrol ederek çakışma olması durumunda EBB Kodlu "Sınıf Yönetimi, Eğitimde Ahlak ve Etik" vs gibi dersler tüm programlarda ortak olduğundan bu dersleri farklı programlardan alabilirler. Bunu gerçekleştirmek için güz dönemi başladığında ekte yer alan farklı programdan ders alma formu doldurularak bölüm sekreterliğine teslim edilmelidir.

*Mazereti nedeniyle derse yazılma yapamayan öğrenciler, dönemin ilk haftasında ekte bulunan mazeretli derse yazılma formunu doldurarak bölüm sekreterliğine teslim etmelidir.

*Derse yazılma işlemi yapıldıktan sonra Danışman Onayına gönderilmelidir. Derse yazılma esnasında sorunla karşılaşan öğrencilerimiz danışman hocaları ile iletişime geçebilirler.

*Öğretmenlik Uygulaması II dersi kapsamında uygulama için Sakarya merkezdeki okulları tercih etmek isteyen öğrencilerimiz "A,B,C,D,K,L,M,N" gruplarını seçebilirler. Diğer gruplar ise Hendek'te olacak şekilde planlanacaktır. Öğretmenlik Uygulaması II dersi uygulama okulları dönem başladıktan sonra belirlendiği için bu durum değişkenlik gösterebilecek olup, yukarıda yazılan grup dağılımları şu anlık geçerlidir.

Not: Bu duyurunun ek kısmında "Mazeretli Ders Kaydı Formu" ve "Farklı Bölümden Derse Yazılma Formu" bulunmaktadır.